dinsdag, 18. november 2008 - 20:10

Nieuwe Aprilia modellen op motorshow Milaan

Vianen

Tijdens de Eicma motorshow in Milaan presenteerde Aprilia naast de eerder geintroduceerde RSV4 Superbike haar complete 2009 modellen line-up. Met veel nieuwe innovatieve producten stal het Italiaanse merk de show in haar thuisland.

Shiver 750 GT / ABS
De populaire Shiver 750 is in 2009 ook leverbaar als Shiver 750 GT. Voorzien van een functionele en tevens stijlvolle tophalf, een sportieve onderspoiler en uitgerust met ABS.

Het high-tech 90° V twin motorblok, ontworpen en geproduceerd door Aprilia, beschikt over eindeloos veel koppel dat wordt aangestuurd door een unieke “Ride by Wire� elektronische gashendel. De in drie standen verstelbare mapping zorgt voor een perfecte afstemming van het vermogen en koppel op de rijomstandigheden. Het fraaie en zeer innovatieve frame, zorgt voor fantastische stuureigenschappen en uitstekend comfort.

Of je nu in de stad of in de bergen rijdt, ervaren bent of net begint met motorrijden, de nieuwe Shiver 750 GT biedt je alles wat je maar wilt en altijd met de rijsensatie en passie die je van Aprilia mag verwachten!

Mana 850 GT / ABS
De nieuwe Mana 850 GT combineert gemak en comfort met sportieve prestaties en unieke Italiaanse styling. Nu uitgerust met een comfortabele tophalf met verstelbaar windscherm en voorzien van een hightech ABS systeem.

De Aprilia Mana is een unieke motorfiets met een sportieve automatische versnellingsbak die eveneens handmatig kan worden bediend met versnellingspook of stuurbediening. Het vloeistofgekoelde 839cc V twin motorblok beschikt over ruim 75pk en een zeer vlakke koppelkromme voor voldoende acceleratie bij ieder toerental. Met behulp van een stuurschakelaar kan gekozen worden voor verschillende standen voor het vermogen: Tour (maximum comfort, laag verbruik), Sport (optimale prestaties) en Regen (voor natte, gladde omstandigheden).

Het fraaie buizenframe van de Mana zorgt niet alleen voor een stijlvol uiterlijk maar ook voor uitstekende stuureigenschappen. De voorvering zit verwerkt in een upside-down vork, voorzien van twee roestvrijstalen zwevende remschijven met radiaal gemonteerde 4-zuiger remklauwen. De achterzijde wordt afgeveerd door een verstelbare monoshock.

Onder de dummytank biedt de Mana voldoende ruimte om een integraalhelm op te bergen, in een verlichte opbergruimte met 12 volt voeding en mobiele telefoonhouder. Het instrumentarium van de Mana is zowel analoog als digitaal, waarbij het laatste deel te bedienen is via een muis op het stuur.

Dorsoduro 750 / ABS
De ultieme funbike van Aprilia nu met de zekerheid van ABS en fraaie onderspoiler: de nieuwe Dorsoduro 750!


Het motorblok van de Dorsoduro is ontwikkeld in samenwerking met Aprilia Racing, dat grossiert in wereldtitels. Het resultaat is een compact 90° V twin motorblok met een extreem vermogen van 92pk en een koppel van 82Nm. Voorzien van een geavanceerd elektronisch brandstof injectiesysteem en een in drie standen verstelbare mapping voor optimale prestaties onder alle omstandigheden.

Het lichtgewicht frame beschikt over een enorme stijfheid dat perfect aansluit bij het sportieve karakter van de Dorsoduro. Ook uit de kenmerkende Italiaanse styling straalt de agressie en passie van Aprilia Racing.

Mana X
De designers van Aprilia lieten op de Eicma zien dat zij niet stil hebben gezeten; een compleet nieuw conceptmodel werd geintroduceerd: de nieuwe Mana X

Niet voor niets is voor het conceptmodel gekozen voor de vooruitstrevende techniek van de Mana 850, dit sluit namelijk perfect aan bij de toekomst van het motorrijden: verfijnd en comfortabel maar ook stoer en bovendien met een hoog fun-gehalte!
Categorie:
Tag(s):