dinsdag, 16. september 2008 - 16:40

Nieuwe autofabrikant presenteert 'groene' bestelwagen in Parijs

Heerlen

De nieuwe automobielfabrikant DuraCar in Heerlen presenteert tijdens de komende autoshow in Parijs de nieuwe bestelwagen QUICC! DiVa. Het bijzondere aan deze bestelwagen is dat het een electrisch aangedreven voertuig is, dat helemaal van kunststof is gemaakt, zo maakt het bedrijf vandaag bekend. Het is voor het eerst dat een Nederlandse autofabrikant zich op de Mondial de
L’Automobile in Parijs presenteert.

De QUICC! DiVa is groen, economisch en speciaal ontwikkeld met het oog op stadsverkeer. In 2009 komt deze auto voor het eerst op de markt. QUICC! auto’s worden uitgerust met een lithium-ion ijzer fosfaat accu pakket of een speciaal bi-polair lichtgewicht loodaccu pakket. Hiermee bereikt QUICC! een topsnelheid van 120 km/u en een actieradius van 150 km, daar waar een gemiddelde bestelauto voor stadsverkeer dagelijks zo’n 50 km aflegt. Het voertuig heeft een gemiddeld energieverbruik van 1 tot 2 euro per 100 km, aldus DuraCar.

De bestelwagen zal eerst in een kleine serie met een geselecteerde groep klanten worden getest, alvorens begin 2009 het voertuig in productie zal worden genomen.
Categorie:
Tag(s):