dinsdag, 25. november 2008 - 15:54

Nieuwe Battlegroup actief in Uruzgan

Schaarsbergen

Op Kamp Holland in Tarin Kowt is dinsdag het commando over de Battlegroup overgedragen aan luitenant-kolonel Jan Swillens. Hij nam het stokje over van luitenant-kolonel Ludy de Vos. De komende vier maanden is het aan het Regiment van Heutsz uit Schaarsbergen om de veiligheidssituatie in Uruzgan verder te verbeteren. Ze krijgen daarbij versterking van de Alpha-compagnie van de Limburgse Jagers uit Oirschot.

De Vos van de vertrekkende Battlegroup 7 gaf aan met zijn militairen naar eer en geweten te hebben gehandeld. 'Een oordeel over de resultaten laat ik over aan de Afghaanse bevolking. In totaal hebben we ruim vierhonderd patrouilles gedaan. Dat was van belang om contact met de bevolking te hebben'. De eenheden creëerden met hun optreden vooral ruimte voor het lokale bestuur en de Afghaanse veiligheidsdiensten om de Afghaanse invloed in de provincie te vergroten.

Swillens ging kort in op de bereikte resultaten van eerdere Task Force Uruzgan eenheden. Vervolgens stuurde hij zijn Battlegroup 8 op pad met de woorden: “Geniet van je werk, zorg voor elkaar en blijf scherp.�

Tijdens de overdracht werd een minuut stilte in acht genomen voor soldaat der eerste klasse Jos ten Brinke. Hij overleed 7 september als gevolg van een aanslag met een geïmproviseerd explosief.
Provincie:
Tag(s):