donderdag, 7. februari 2008 - 16:12

Nieuwe Beatrixboom

Terneuzen

Op de locatie van de gerooide Beatrixboom in de Axelsestraat in Terneuzen wordt op vrijdag 15 februari een nieuwe boom geplant door mevrouw De Ritter-De Doelder. Zij had ook de eerste, inmiddels gekapte Beatrixboom geplant.

Bij de Huizingabank aan de Axelsestraat in Terneuzen stond een zeventig jaar oude Beatrixboom die in 1938 was geplant ter ere van de geboorte van Koningin Beatrix. Deze boom was ernstig aangetast door zwammen en daardoor hol aan de binnenkant. Er bestond een groot risico dat de boom bij storm zou afbreken. Daarom heeft cluster Groenbeheer voor deze boom een kapvergunning aangevraagd en verkregen.

Inmiddels is een groot deel van de boom afgezaagd. De overblijvende stam en boomstobbe worden donderdag 14 februari verwijderd.Op vrijdag 15 februari om 13.00 uur zal door boomverzorgingsbedrijf Jacco Karelse een nieuwe Beatrixboom (een linde: Tilia Europaea Pallida) met een stamomtrek van zo’n vijftig centimeter op dezelfde locatie worden geplant.
Hierbij zal mevrouw F. de Ritter-De Doelder aanwezig zijn, een 81-jarige mevrouw die de vorige Beatrixboom zeventig jaar geleden heeft geplant.

Ook wethouder Jaap Bos zal aanwezig zijn. Om de boom een goede standplaats te geven, wordt de grond verbeterd met bomengrond en drainagebuizen. In het trottoir worden beluchtingstegels aangebracht.

Voor de boom is een nazorgperiode van twee jaar afgesproken.Het hekwerk dat rondom de boom stond, wordt opgeknapt en rond de nieuwe boom teruggeplaatst.
Provincie:
Tag(s):