donderdag, 13. maart 2008 - 10:24

Nieuwe bergingspoging auto Zeeuws kanaal

Westdorpe

De politie van West-Brabant zal woensdagmiddag opnieuw proberen de auto te bergen die mogelijk van de vermiste vader uit Roosendaal is. De man zou verdacht worden van de moord op zijn twee kinderen, drie weken geleden.

De man is spoorloos sinds zijn kinderen gevonden zijn. Bij de berging van de auto woensdagochtend raakte enkele brandweerduikers gewond. Eén van de duikers werd in kritieke toestand overgebracht naar een ziekenhuis in Gent. De 38-jarige brandweerman/duiker van het duikteam van de Terneuzense brandweer is later die avond in het ziekenhuis in Gent overleden.

Duikers hebben woensdagnacht tevergeefs tot 04.00 uur geprobeerd de auto te bergen. Onbekend is op dit moment waar het voertuig exact ligt. Om twee uur vanmiddag zullen duikers en een sonarboot van rijkswaterstaat worden ingezet om het voertuig te lokaliseren. Als het voertuig wordt gevonden zal het worden geborgen.

Volgens de woordvoerder is het niet bekend of het voertuig dat bij de eerste duikpoging werd aangetroffen, toebehoorde aan de vader. Ook is niet bekend of een lichaam zich in het voertuig bevindt.
Provincie:
Tag(s):