maandag, 31. maart 2008 - 17:17

Nieuwe brug tussen Almere Haven en boswachterij Almeerderhout

Almere

Op vrijdag 4 april a.s. plaatst wethouder Smeeman om 14.30 uur een nieuwe brug over de Waterlandse Tocht en verbindt zo Almere Haven met de boswachterij Almeerderhout. De brug komt in het verlengde van het Boomkruiperpad. Vanaf zaterdag 5 april is deze nieuwe brug te gebruiken.

Tot nu toe moesten bewoners van dit stukje Haven via de fietspaden, het Starleypad of het Fongerspad, wanneer ze gebruik wilden maken van de boswachterij. De nieuwe brug is speciaal voor voetgangers.

De Almeerderhout is met 1.400 ha het grootste bosgebied van Almere. Het is een echt stadsbos, grenzend aan Almere Haven, Hout en Overgooi. Karakteristiek aan het bos is de afwisseling van bosvakken met open plekken, lanen en waterlopen. De boswachterij bestaat uit verschillende onderdelen: het Waterlandsebos, het Cirkelbos, het Weteringpark, het Kathedralenbos en stadslandgoed de Kemphaan.

De brug is mogelijk gemaakt door bijdragen van Staatsbosbeheer, het Wijkbudget Almere Haven en de dienst Maatschappelijke Ontwikkeling van de gemeente Almere. Zij vinden het allen belangrijk dat de inwoners van Almere gebruik kunnen maken van de Almeerse natuurgebieden. De brug komt uit Lelystad, waar hij door uitbreiding van de spoorlijn geen functie meer had. Dankzij een initiatief van Staatsbosbeheer krijgt de brug nu een goede plek in Almere.
Provincie:
Tag(s):