donderdag, 26. juni 2008 - 23:56

Nieuwe containerlijn tussen Azië en Rotterdam

Rotterdam

De Franse rederij CMA CGM start begin juli in samenwerking met de Chinese rederij China Shipping een nieuwe lijndienst voor containerschepen tussen het Verre Oosten en Noord-Europa. Rotterdam wordt de laatste Europese laadhaven voordat de schepen weer oostwaarts keren.

De dienst is de 27e containerdienst voor Rotterdam, dik driekwart van alle diensten tussen het Verre Oosten en onze contreien. De Fransen zetten vier nieuwbouwschepen in met een capaciteit van elk bijna 9700 TEU. China Shipping levert eveneens vier eenheden, van een slechts iets kleinere grootte. De volledige rotatie van de dienst is Shanghai, Xiamen, Yantian, Nansha, Port Kelang, Zeebrugge, Hamburg, Rotterdam en weer terug naar Shanghai.

De start van de dienst valt samen met de start van het piekseizoen waarin de lading voor de winter en feestdagen (kleding, schoenen, banden, electronika, speelgoed, voedsel etc.) wordt aangevoerd. Later dit jaar komen nog twee 11.000 TEU schepen van CMA CGM in de vaart. Herfst 2009 is de start van een vijfde dienst voorzien.

Bron : Port of Rotterdam
Provincie:
Tag(s):