donderdag, 21. februari 2008 - 12:12

Nieuwe duiker in Molendijk voor betere waterafvoer

Oud-Vossemeer

Maandag 25 februari start waterschap Zeeuwse Eilanden met de aanleg van een duiker onderdoor de Molendijk (bij de Zoetendijk) in Oud-Vossemeer. Hiervoor is het noodzakelijk om zes populieren te verwijderen. Dit gebeurt in overleg met Staatsbosbeheer. De Molendijk is vanaf maandag ongeveer vijf weken afgesloten voor het verkeer.

De nieuwe duiker is nodig om de capaciteit van gemaal Drie Grote Polders bij Oud-Vossemeer optimaal te kunnen benutten. Dit poldergemaal is in 2005 in capaciteit vergroot. Echter, hiervoor moet wel voldoende aanvoer van water zijn. De bestaande duiker is hiervoor te klein. Door de nieuwe duiker ontstaat een koppeling tussen het afwateringsgebied Eendracht en Drie Grote Polders.

Omdat er bovendien een geautomatiseerde stuw voor de duiker gemaakt wordt, kun-nen deze gebieden elkaar in tijden van extreme regenval ontlasten. Niet bepaald een overbodi-ge luxe, gezien de klimaatverandering.

Het werk wordt uitgevoerd door aannemersbedrijf Reimerswaal bv en duurt ongeveer vijf weken. De totale projectkosten bedragen € 200.000,-.
Provincie:
Tag(s):