woensdag, 17. september 2008 - 15:59

Nieuwe indeling voor Politie Twente

Enschede

Het Centraal Georganiseerd Overleg Politie (CGOP) heeft begin september groen licht gegeven voor de reorganisatie van de politie Twente. In de oude situatie had het korps drie management-lagen. In de nieuwe situatie is die teruggebracht naar twee. Hiermee is het aantal leidinggevenden binnen de politie verminderd. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

Tegelijkertijd heeft de korpsleiding met de reorganisatie de districtsindeling van de politie Twente aangepast. In plaats van drie grote districten heeft Twente nu haar werkgebied opgedeeld in vijf geografische clusters. Deze indeling komt overeen met die van de brandweer. De indeling van de clusters ziet er als volgt uit:

Cluster Noordoost
Cluster Noordoost bestaat uit gemeenten Oldenzaal, Losser, Dinkelland en Tubbergen.
Clusterchef is dhr. J. Westerveld.

Cluster West
Cluster West omvat gemeenten Rijssen-Holten, Hellendoorn en Wierden.
Mevrouw K. IJmker is benoemd tot chef van deze cluster.

Cluster Oost
Cluster Oost bestaat uit gemeenten Enschede en Haaksbergen.
Clusterchef is mevrouw J. Rooijers.

Cluster Midden
De gemeenten Hengelo, Borne en Hof van Twente vormen Cluster Midden.
Dhr. R. Bokdam is de clusterchef.

Cluster Noord
Cluster Noord omvat de gemeenten Almelo en Twenterand.
Dhr. J. Middag is de clusterchef.

Krimpkorps
Met de reorganisatie blijft het serviceniveau voor de bewoners onveranderd. Wel moet de reorganisatie ervoor zorgen dat de politie haar afgesproken prestaties gaat realiseren.

De gedachte om het aantal leidinggevenden te verminderen past overigens bij de opdracht van het korps om het aantal arbeidsplaatsen te verminderen. Twente is namelijk een 'krimpkorps'.

Dit betekent samengevat dat Twente door een nieuw budgetverdeelsysteem mensen moet inleveren ten gunste van korpsen in minder veilige regio’s. Concreet moet Twente van 1493 naar 1458 formatieplaatsen in 2011.
Provincie:
Tag(s):