woensdag, 17. december 2008 - 9:14

Nieuwe informatie in onderzoek moorden Hurwenen

Hurwenen

Naar aanleiding van nieuwe informatie over het misdrijf in Hurwenen waarbij een 52-jarige vader en zijn 23-jarige zoon dood werden aangetroffen na een brand in een woning en het aantreffen van het lichaam van een 20-jarige man uit Hellevoetsluis heeft het onderzoeksteam aanvullende vragen.

In de nacht van 23 op 24 september werd een brand in de woning aan de Wielewaallaan in Hurwenen gemeld. Beide slachtoffer bleken al voor de brand om het leven te zijn gebracht met een vuurwapen. Een 47-jarige man uit Hellevoetsluis liep bij de brand ernstige brandwonden op. Drie weken later werd in de Hurwenensche Kil het lichaam van een 20-jarige man aangetroffen. De man lag al langere tijd in het water, zo bleek uit het sectierapport.

In het onderzoek is naar voren gekomen dat vermoedelijk een rode Volvo 440 uit 1995 iets te maken heeft met het misdrijf in Hurwenen. Deze Volvo is voorzien van het Nederlandse kenteken NB-XB-67. De politie trof de Volvo aan in Hellevoetsluis. Het voertuig stond op naam van iemand die de auto zelf niet in gebruik heeft (een zogenaamde "katvanger"). Hebt u meer informatie over deze rode Volvo of hebt u deze auto zien rijden in de nacht van 23 op 24 september? Dat hoeft niet direct in de omgeving van Hellevoetsluis of Hurwenen te zijn. Hebt u de auto ergens anders zien rijden rond die tijd, hoort het onderzoeksteam dat ook graag.

Uit onderzoek is ook gebleken dat de dader of daders na het misdrijf aan de Wielewaallaan in Hurwenen hoogstwaarschijnlijk met een taxi en een vrachtauto hun weg hebben vervolgd. Dat kan bijvoorbeeld via de snelweg A2, die vlak langs Hurwenen en Zaltbommel loopt. Maar uiteraard kan dat ook ergens anders in de omgeving zijn geweest. Het kan chauffeurs zijn opgevallen dat de daders natte kleding droegen omdat ze waarschijnlijk door het natte natuurgebied tussen Hurwenen en Zaltbommel zijn gelopen.

Hebt u meer informatie over één of meerdere van de bovenstaande vragen? Neem dan contact op met het onderzoeksteam dat dit misdrijf onderzoekt. Dat kan via het telefoonnummer 0800-6070. Wilt u uw informatie anoniem melden, dan kan dit via Meld Misdaad Anoniem, via het telefoonnummer 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):