dinsdag, 9. december 2008 - 12:07

Nieuwe kernkaart werk en bijstand

Amsterdam

Vandaag, 9 december, is de vernieuwde en verbeterde Kernkaart werk en bijstand op internet gepubliceerd. In de vernieuwde Kernkaart wordt het mogelijk om de cijfers van 2007 en eerder te vergelijken met alle voorgaande uitvoeringsjaren van de WWB.

Zo blijkt volgens CBS-cijfers dat op landelijk niveau het aantal gestopte bijstanduitkeringen in verband met aanvaarden van werk te zijn gestegen. In 2004 was het totale aantal gestopte uitkeringen door een verkregen baan nog 34% in 2007 46%. Deze trend is ook bij veel gemeenten te zien. De Kernkaart toont nu ook de verschillen tussen de gemeenten en maakt deze verschillen transparanter.
De nieuwe Kernkaart biedt verder meer gebruikersgemak en verbeterde analyse-mogelijkheden. Zo kunnen tabellen nu gemakkelijk worden gedownload.

De Kernkaart werk en bijstand is een jaarlijkse publicatie om de uitvoering van de Wet Werk en Bijstand door gemeenten inzichtelijk en transparant voor het voetlicht te brengen. De Kernkaart biedt toegankelijke informatie over de belangrijkste resultaten van de gemeentelijke uitvoering van de WWB. De Kernkaart geeft geen oordeel over het beleid en de prestaties van individuele gemeenten.


De kernkaart is te vinden via gemeenteloket.szw.nl/kernkaart/
Categorie:
Tag(s):