maandag, 14. januari 2008 - 22:00

Nieuwe kleinschalige opvang voor Amsterdamse tienermoeders

Amsterdam

Dinsdag 15 januari 2008 zal in activiteitencentrum Hofgeest in Amsterdam een nieuwe kleinschalige voorziening voor tienermoeders van start gaan. Eind vorig jaar besloot het bestuur van Mi Oso es Mi Kas om de opvang per 1 januari 2008 te sluiten.

Het stadsdeelbestuur vindt echter dat voor de groep tienermoeders een voorziening moet blijven bestaan. Een plek waar jonge moeders die het zelf niet redden, ondersteuning krijgen. Samen met begeleiders in de opvang zoekt de jonge moeder naar oplossingen voor problemen die haar tegenhouden om haar schoolloopbaan te vervolgen of een baan te vinden. Vaak zijn daar ook andere instanties en organisaties bij betrokken.

Daarnaast krijgt de jonge moeder ondersteuning bij de zorg en de opvoeding van haar kind. De voorziening zal de komende drie maanden zijn gehuisvest in activiteitencentrum Hofgeest. In deze aanloopperiode wordt een nieuwe tienermoederopvang opgezet en worden voorbereidingen getroffen voor een permanente locatie van waaruit tienermoeders begeleid zullen worden.

Ook wordt in deze drie maanden bepaald welke organisatie verantwoordelijk wordt voor deze nieuwe voorziening. De belangrijkste taak in de eerste weken is het opzetten van een netwerk van alle relevante partners in de zorg voor tienermoeders en jonge moeders.
Provincie:
Tag(s):