dinsdag, 30. september 2008 - 13:31

Nieuwe pc's met internet voor minimagezinnen

Groningen

Gezinnen rond bijstandsniveau met kinderen op het voortgezet onderwijs kunnen volgend jaar tegen een kleine vergoeding een computer met internetaansluiting krijgen van de gemeente. Dat stelt het Groningse college van B&W voor aan de gemeenteraad.

'Een goede computer is onmisbaar in het voortgezet onderwijs, en het college accepteert het niet dat er een digitale kloof ontstaat doordat een deel van de ouders geen pc met internet kan betalen', licht wethouder Peter Verschuren van Sociale Zaken toe. 'Wij willen daar resoluut mee afrekenen, en kiezen daarom voor nieuwe, moderne pc’s, inclusief internet en servicecontract.'

De regeling houdt in dat ouders kunnen kiezen voor een pc met printer en internetabonnement waarvoor ze tien euro per maand betalen, of voor een vergoeding van de internetkosten van twintig euro per maand als ze al een goede computer hebben. Verschuren: 'De keuze is aan de ouders. We gaan niet thuis kijken of er al een computer staat en of die nog goed genoeg is.' Voor de pc gaat het om een laesecontract voor vier jaar. Daarna kan het gezin hem voor een klein bedrag overnemen. Ook de internetkosten worden vier jaar lang vergoed.

Voortgezet onderwijs
De regeling gaat gelden voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen die nu het voortgezet onderwijs bezoeken, én voor kinderen die in de eerstvolgende drie schooljaren de overstap maken van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs.
Provincie:
Tag(s):