zondag, 29. juni 2008 - 19:47

Nieuwe publieksattractie in Rotterdam

Rotterdam

In het najaar opent een nieuwe publieksattractie haar deuren: Rotterdam Port Experience. Deze interactieve belevenis moet (inter)nationale bezoekers op een spectaculaire manier de veelzijdigheid van de grootste haven van Europa bijbrengen. Geestelijk vader Bert Kranendonk verwacht een attractie die jaarlijks goed is voor 200.000 bezoekers en vergelijkbaar met Neeltje Jans of Nemo in Amsterdam. Rotterdam Port Experience komt onder de Erasmusbrug aan het Willemsplein te Rotterdam.

Om de bezoekers de haven te laten beleven wordt gebruik gemaakt van de modernste ‘high-density’ technieken, beweegbare platforms, periscopen en simulators. De suggestie speelt een grote rol en biedt de bezoeker de kans op een spectaculaire rondvaart in een speedboat vol spannende en onverwachte gebeurtenissen.

Rotterdam Port Experience is gebaseerd op drie pijlers:1. uitzicht (over stad en haven); 2. overzicht (over de activiteiten in de haven); 3. inzicht (in de rol van haven en Havenbedrijf ).

Rotterdam Port Experience is een initiatief van Havenbedrijf Rotterdam in samenwerking met de gemeente Rotterdam. De stichting Rotterdam Port Experience is eigenaar van de attractie en Spido is verantwoordelijk voor de exploitatie`. De attractie ligt naast het kantoor van Spido en tegenover de aanlegsteiger. Verwacht wordt dat een aanzienlijk gedeelte van de 400.000 passagiers per jaar voorafgaande of aansluitend aan een vaartocht hun kaartje zullen uitbreiden met een bezoek aan de Rotterdam Port Experience.

Port Experience staat aan het einde van de looproute langs het Maritiem museum en het Havenmuseum en is daarmee een sterke aanvulling op het aanbod van toeristische, havengerelateerde attracties in Rotterdam.

Inmiddels zijn de bouwwerkzaamheden in volle gang. Kranendonk Experience Network B.V. voert de opdracht uit. Kranendonk heeft ervaring opgebouwd in soortgelijke projecten als Heineken Experience, Schipholscoop en een gedeelte van de Floriade in 2002. In het najaar van 2008 moet Rotterdam Port Experience open zijn voor het publiek.


Bron : Port of Rotterdam
Provincie:
Tag(s):