maandag, 11. augustus 2008 - 12:03

Nieuwe studenten-contactfunctionarisen

Groningen

Nico Huismans (37 jaar) is sinds eind juni aangesteld als studentencontactfunctionaris. Samen met Matthijs Beukema (30 jaar) vormt hij een team. In de komende studentenintroductieweek leggen ze contacten met de nieuwe groep studenten. Regiopolitie Groningen kent sinds augustus 2006 de functie van studentencontactfunctionaris.

Groningen is een studentenstad. Juist met deze functie slaat de politie een brug naar studenten in de stad. bovendien wordt zo inzicht verkregen in problemen rondom studenten. Hier wordt zowel preventief als repressief tegen opgetreden. Ook onderhouden de contactfunctionarissen regelmatig contact met gemeentes, scholen, universiteiten en studentenverenigingen.

Tijdens de studentenintroductieweek (keiweek, 11 t/m 15 augustus) zijn de contactfunctionarissen voor het tweede jaar betrokken bij een voorlichtingscampagne voor studenten. In deze, specifiek voor studenten ontwikkelde campagne, worden regels gecommuniceerd die van de studententijd een feestelijke tijd kunnen maken. De studenten worden voorgelicht over de consequenties van het niet naleven van de regels; de boetebedragen en de risico’s van een strafblad worden gecommuniceerd. Ook wordt aandacht besteed aan preventieve maatregelen ter voorkoming van diefstal uit de horeca en woninginbraak. Tijdens de keiweek worden posters en folders verspreid. Ook zullen de contactfunctionarissen aanwezig zijn op de informatiemarkt op de Vismarkt.
Provincie:
Tag(s):