woensdag, 26. november 2008 - 10:25

Nieuwe tijden in het openbaar vervoer

Breukelen

Vanaf 14 december a.s. verandert in de gehele provincie Utrecht de dienstregeling van het streekvervoer. Vanaf 14 december rijden er tussen Breukelen en Utrecht CS ook meer treinen die op deze bussen van Connexxion aansluiten.

Vanaf station Breukelen wordt het vanaf 14 december op de lijnen 120, 130, 143 en 526 (buurtbus) mogelijk om over te stappen van bus op trein. De meeste bussen op deze streeklijnen van Connexxion gaan vaker rijden. Minstens zo belangrijk is dat doordeweeks en op de zaterdag overdag tussen de stations Breukelen en Utrecht CS vier keer per uur een trein pendelt. Voor de meeste reizigers in de omgeving van Breukelen betekent dit sneller openbaar vervoer. De sprinters van de NS brengen de reiziger in nog geen kwartier naar Utrecht.

Nieuw knooppunt
Niet alleen Breukelen wordt een belangrijk knooppunt voor het openbaar vervoer, met als gevolg een compleet nieuw busstation dat in opdracht van de provincie Utrecht is opgeleverd. Verderop in de richting van Utrecht verandert ook het nodige. Via de stations Maarssen en Zuilen brengen de bussen van GVU de reiziger snel en comfortabel in de richting van Lage Weide en De Uithof.

Met de komst van de nieuwe dienstregeling worden moderne bussen ingevoerd door Connexxion, die milieuvriendelijk zijn en laagdrempelig voor mensen die slecht ter been zijn. In deze bussen zien reizigers op beeldschermen hoe laat de eerstvolgende trein aankomt bij het station Breukelen. Alle bussen zijn verder voorzien van airco, speciale zitplaatsen voor ouderen en camera’s. Reizigers die gebruik maken van de streekbuslijnen van en naar station Breukelen kunnen bovendien een jaar lang gebruik maken van een actiekorting van 50%.
Provincie:
Tag(s):