maandag, 15. december 2008 - 20:18

Nieuwe Volvo S60 remt voor voetgangers

Amsterdam

Volvo zet een enorme stap op het gebied van verkeersveiligheid. De nieuwe Volvo S60 die begin 2010 op de markt zal komen remt volautomatisch voor voetgangers. Het door een radar en een camera aangestuurde systeem komt in actie zodra iemand voor de auto oversteekt en het activeert de remmen als de bestuurder niet op tijd reageert. Deze unieke technologie wordt voor het eerste getoond in de Volvo S60 Concept, die in januari 2009 wordt onthuld tijdens de Detroit Motor Show.

Het nieuwe systeem is een uitermate belangrijke innovatie in Volvo's continue speurtocht naar technologie die gevaarlijke situaties herkent en die de bestuurder actief helpen bij het voorkomen van een aanrijding. Vroeger stonden Volvo's vooral bekend om de veiligheid bij een aanrijding. Volvo's lopen daarin nog steeds voorop, maar de Zweden investeren nu vooral in het voorkomen van aanrijdingen.

Doet zich een gevaarlijke situatie voor, dan krijgt de bestuurder eerst een akoestische waarschuwing, gecombineerd met een knipperend lichtsignaal in de head-updisplay in de voorruit. Voor een maximaal waarschuwend effect heeft lijkt sterk op een rood remlicht van een auto. Reageert de bestuurder niet, dan grijpt het systeem in. De auto remt daarbij automatisch en met het volledige remvermogen.
Categorie:
Tag(s):