dinsdag, 12. februari 2008 - 21:25

Nieuwe website provincie Drenthe

Assen

Dinsdag is de vernieuwde provinciale website www.drenthe.nl in gebruik genomen. De nieuwe website heeft een aantal ingrijpende wijzigingen ondergaan. Naast een aangepast uiterlijk is vooral de verandering in de wijze waarop de site beheerd wordt een belangrijke stap.

Met het Content Management Systeem (CMS) wordt het eenvoudiger om de website te beheren en actueel te houden. Daarnaast ligt er nu een noodzakelijke basis om de functionaliteit van de website uit te breiden met bijvoorbeeld e-dienstverlening zoals DigiD, e-mailnieuwsbrieven en -alerts en interactieve instrumenten.

De vernieuwde website heeft een verbeterde navigatiestructuur en de mogelijkheden om informatie op de website te zoeken zijn sterk uitgebreid. Belangrijke provinciale thema’s worden gepresenteerd in een dossier. Ook beschikt de site over een zogenaamde RSS-feed waarin het laatste nieuws gepresenteerd wordt. Bij de ontwikkeling van de website is aangesloten bij de stijlgids van de Rijksoverheid en de Webrichtlijnen.
Functionaliteiten die de komende tijd nog worden toegevoegd zijn onder andere een PDA-versie, weblogs, een forum en een foto-album.

Medio april wordt daarnaast ook het portaal Drenthe gelanceerd, waardoor er een toegang ontstaat naar alle informatie van, voor en over Drenthe.
Provincie:
Tag(s):