vrijdag, 15. februari 2008 - 17:03

Nieuwe website voor brandweer Nederland

Arnhem

De brandweer heeft tijdens de maandelijkse vergadering van alle Regionaal Commandanten haar vernieuwde publiekswebsite Brandweer.nl officieel gelanceerd. De website richt zich vooral op het informeren van mensen en bedrijven over brandveiligheid. Brandweer.nl is daarmee een belangrijk middel om de burgers meer te betrekken bij de zorg voor brandveiligheid.

De brandweer is een zeer gewaardeerde en bekende organisatie voor veiligheid, maar de taken zijn niet overal bekend. Onlangs nog brachten landelijke media het nieuws dat de aandacht van de brandweer meer verschuift van het branden blussen naar meer hulp- en dienstverlening.

In aansluiting op die inspanningen kunnen mensen nu ook terecht op de vernieuwde website. Deze geeft uitleg over het werk en de organisatie van de brandweer, over zaken als het gebruik van brandblussers en rookmelders en over de regelgeving rondom het bouwen en gebruiken van (bedrijfs-)gebouwen. Op heldere, overzichtelijke wijze legt de brandweer uit dat gezamenlijk de hulpdiensten en de burgers veel kunnen doen om branden en incidenten te voorkomen en beheersen. Brandweer.nl zal in de toekomst verder worden aangevuld met verschillende toepassingen die bezoekers helpen om meer inzicht te krijgen in brandveilige situaties.
Provincie:
Tag(s):