woensdag, 19. maart 2008 - 8:13

Nieuwegeinse Passantenhaven toenemend in trek

Nieuwegein

De Nieuwegeinse Passantenhaven in Nieuw-Vreeswijk trekt jaarlijks steeds meer pleziervaartuigen. De effecten van een aantrekkelijkere omgeving en meer faciliteiten voor bezoekers zijn duidelijk zichtbaar, met stijgingen in de bezoekersaantallen van meer dan 100% in twee jaar. Dat blijkt uit cijfers van de stichting Exploitatie Watersport Plettenburg. De Passantenhaven gaat op 16 april a.s. open voor het nieuwe vaarseizoen.

De Passantenhaven is bedoeld om passerende pleziervaart de gelegenheid te bieden tot overnachting. De haven ligt gunstig ten opzichte van het Amsterdam-Rijnkanaal, het Merwedekanaal en de Lek.

Voorzieningen en bezienswaardigheden zoals winkels, horeca en een Museumwerf zijn vlakbij. De haven ligt in de aantrekkelijke nieuwbouwwijk Nieuw Vreeswijk en ook het oude dorpscentrum van Vreeswijk bevindt zich op loopafstand. In 2006 is een nieuw havengebouw geplaatst met daarin onder meer een wasmachine/droger en toilet- en douchegelegenheid. Ook met minder-validen is rekening gehouden.
Provincie:
Tag(s):