vrijdag, 19. december 2008 - 12:27

Nieuwjaarsfeest voor én door Groningers

Groningen

Op donderdag 1 januari nodigt het gemeentebestuur van Groningen alle stadjers uit het nieuwe jaar in te luiden tijdens het jaarlijkse Nieuwjaarsfeest in De Oosterpoort, een feest voor én door Groningers met vooral Groninger artiesten en kunstenaars.

Op het programma staan dit jaar o.m. Voorheen de Bende mit Pazzipanten met een live uitzending van het radioprogramma Muziek Kado met Tammo en Elzo. Tammo en Elzo ontvangen een keur aan muzikale gasten, allen afkomstig uit Ganzedijk en wijde omgeving.
De gebroeders Arling verzorgen in Gerry & Harry’s Extravaganza! een bontgekleurd feestspektakel met o.m. een drummende Hond, de Gouden Korfbal Goal en de filmklassieker “Een stukje taart voor de burgemeester.�

Het Noord Nederlands Orkest brengt een programma met Else-Linde Buitenhuis, met o.a. stukken van Elgar, Mozart, Dvorak, Strauss en Puccini. En er is natuurlijk meer muziek: Los Bomberos brengen Cubaanse klanken, er is hiphop, dance, jazz en jungle, Grunn Roots brengt muziek uit verre streken van om de hoek, er zijn verschillende DJ’s om ons in beweging te brengen en ga zo maar door.

Om 19.45 uur gaan de deuren van de Grote Zaal open, waar burgemeester Jacques Wallage om 20.00 uur de avond opent met het uitspreken van zijn nieuwjaarswens.
Provincie:
Tag(s):