dinsdag, 25. maart 2008 - 19:12

Nieuwste trend op de VerzamelaarsJaarbeurs: vintage!

Utrecht

Net als alles in het moderne bestaan is ook verzamelen aan trends onderhevig. Op dit moment staat vintage in het brandpunt van de belangstelling, zowel op het gebied van mode en kleding, als van woninginrichting en styling. Uiteraard heeft deze trend zijn weerslag op de voorkeur van hedendaagse verzamelaars.

Zij leggen collecties aan van vintage interieurartikelen, design meubels en lampen of van vintage kleding, horloges, zonnebrillen, sportschoenen en handtassen. Een aantal eigentijdse verzamelingen op het gebied van vintage mode worden geëxposeerd tijdens de VerzamelaarsJaarbeurs in Utrecht op 5 en 6 april.

Te zien zijn dan een collectie hoeden met kunstbloemen, een collectie damesjaponnen met historisch juiste accessoires en een collectie schoenen met bijpassende handtassen uit de tweede helft van de vorige eeuw, alle bij elkaar gebracht door privé-verzamelaars.

Liefhebbers van vintage geven een aantal! steeds terugkerende verklaringen voor hun voorliefde. Tweedehands roept niet meer de associatie morsig en versleten op, het zijn unieke spullen uit een voorbije periode, ieder met een eigen verhaal. In die zin zijn ze origineler dan elk nieuw product. Ook al worden design en merk artikelen nu nog zo exclusief gepresenteerd, het blijven toch massaproducten die aan een zo groot mogelijk publiek verkocht moeten worden.

De laatste tijd is de vraag naar vintage zo groot dat de winkels en verkoopsites als paddestoelen uit de grond schieten en sommige merken hun oude modellen opnieuw in productie nemen, zoals Gispen en Nike. De VerzamelaarsJaarbeurs vindt plaats in de Jaarbeurs Utrecht op zaterdag 5 april van 9.00 tot 18.00 uur en op zondag 6 april van 10.00 tot 17.00 uur
Categorie:
Tag(s):