dinsdag, 9. december 2008 - 18:22

Nijmeegse basisschool houdt kerst-actie voor Voedselbank

Nijmegen

Kinderen van basisschool De Klokkenberg in Nijmegen gaan hun best doen om 175 ‘kerstpakketten’ te maken voor de lokale Voedselbank. Hiervoor moeten 175 kratten worden gevuld met houdbare etenswaren. De (kerst)gedachte achter de actie is dat het goed is om met anderen te delen. In de hal van de school is daarom een ‘deel-winkel’ ingericht.

175 grote kratten staan te wachten op potten pindakaas, pakken drinkyoghurt, rijstewafels, snoepjes, koffie en andere houdbare producten. Ze zijn bedoeld voor de 175 Nijmeegse gezinnen die één keer in de twee weken een voedselpakket krijgen van de Voedselbank. Gezinnen die zelf niet altijd genoeg geld hebben om eten te kopen.

In alle klassen van de basisschool wordt de komende weken uitleg gegeven over armoede in Nederland. De school hoopt dat de bijna driehonderd leerlingen en hun ouders zich willen inzetten voor gezinnen waar ‘weinig te makken’ is. De kinderen krijgen tips mee om aan geld te kunnen komen voor het kopen van producten.De oeroude succesformule ‘een heitje voor een karweitje’ is daarvan een voorbeeld.

10, 11, 12, 15, 16 en 17 december zijn inleverdagen. Op 18 december worden de pakketten meegegeven aan medewerkers van de Voedselbank Nijmegen. De christelijke school wil dan ook het geld meegeven dat wordt ingezameld tijdens de kerstviering op 17 december ‘s avonds in de bekende Nijmeegse St. Stevenskerk.
Provincie:
Tag(s):