maandag, 7. januari 2008 - 13:23

NK en EK badminton in Topsportcentrum Almere

Almere

In februari van dit jaar zal in het topsportcentrum Almere topbadminton te zien zijn. Zowel het NK als het EK worden gespeeld. Publiek is van harte welkom.

Gedurende drie dagen wordt in vijf speelsoorten bepaald welke spelers zich het komend jaar Nederlands kampioen mag noemen. Alle speelsoorten worden gespeeld, zowel het mannen als de vrouwen gaat het om het enkel- en dubbelspel en ook het gemengd dubbelspel staat op het programma.

Het Europees kampioenschap staat een week later gepland in het Topsportcentrum. Van zondag 10 tot en met zondag 17 februari wordt er topbadminton gespeeld tussen Europese landenteams voor zowel mannen als vrouwen. Alle Europese wereldtoppers nemen deel aan dit EK. De deelnemende landen zijn in poules ingedeeld. Het Nederlands vrouwenteam verdedigt in Almere zijn titel. De eerste drie landen bij zowel de mannen als vrouwen kwalificeren zich voor de wereldkampioenschappen die later in 2008 in Azië plaatsvinden. Zowel losse kaarten als een passe-partout voor beide kampioenschappen zijn te koop aan de kassa van het Topsportcentrum.

Voor meer informatie: www.badminton.nl
Provincie:
Tag(s):