donderdag, 8. mei 2008 - 21:05

Noaberschap herleeft in Tynaarlo.

Tynaarlo

In het kader van ‘10 jaar Tynaarlo’ valt het dorp Tynaarlo de eer te beurt de PeerGroup te mogen ontvangen met de theatervoorstelling ’Noabers’. Noabers gaat over buren en de traditie om elkaar als buren te helpen.

Noaberschap heette dat vroeger. Gemeenschappelijke doelen verwezenlijken en elkaar bijstaan in nood. Helpen waar je kunt en geholpen worden wanneer je het nodig hebt. In Naobers gaat de PeerGroup op zoek naar Noaberschap in een moderne wereld. Toen de openbare voorzieningen nog slecht waren en je wel burenhulp nodig had, was noaberschap vanzelfsprekend, maar tijden zijn veranderd. Is Noaberschap verdwenen of leeft het nog steeds?

De voorstelling wordt gespeeld in de houten ‘skeletten’ van kapschuren. Voordat de voorstellingen beginnen worden skeletten door de dorpsbewoners zelf in elkaar gezet, opgetild en verplaatst.’ s Avonds wordt de voorstelling hier in gespeeld. Na afloop is er voor iedereen eten en drinken. De PeerGroup verzorgt in Tynaarlo drie voorstellingen, op 9, 10 en 12 mei.
Provincie:
Tag(s):