zaterdag, 19. januari 2008 - 15:40

Nog twee aanhoudingen voor schietincident nieuwjaarsochtend

Leeuwarden

De politie heeft op donderdag 10 januari in een woning in Leeuwarden, een tweede verdachte van het schietincident in de Familie van der Weijstraat in Leeuwarden op nieuwjaarsochtend, aangehouden. De man zit thans in voorarrest.

Dinsdag 15 januari is een derde verdachte in deze zaak, een 30-jarige inwoner van Leeuwarden, aangehouden. Hij zit niet in voorarrest maar blijft vooralsnog verdachte tot de verhoren van de andere verdachten zijn afgerond.

Het verzoek van de officier van justitie aan de rechtbank Leeuwarden tot verlenging van het voorarrest van de 34-jarige verdachte die direct na de schietpartij was aangehouden, is woensdag 16 januari door de raadkamer van de rechtbank afgewezen. De verdachte is onmiddellijk in vrijheid gesteld. Het Openbaar Ministerie gaat van deze beslissing in hoger beroep bij het gerechtshof in Leeuwarden. Dit hoger beroep wordt volgende week door het hof behandeld.

Het slachtoffer is buiten levensgevaar maar zal blijvend letsel overhouden aan de schietpartij. Het motief van de schietpartij is nog onduidelijk. Het onderzoek zal meer duidelijkheid moeten brengen. De politie werkt met twaalf rechercheurs aan deze zaak.
Provincie:
Tag(s):