donderdag, 25. september 2008 - 16:39

Nominatie voor Innovatie Award 2008 huisvestingsprotocol

Oss

Op donderdag 2 oktober vindt in Oss het Nationaal Bedrijventerrein Congres 2008 plaats. In de voormalige fabriekshallen van Philips aan de Kantsingel in Oss zijn die dag zo’n 500 gasten aanwezig van Oost NV, BOM, Industriebank Liof en tijdschrift Bedrijventerrein. Burgemeester Klitsie verzorgt de ontvangst van de gasten door de congresdag te openen.

Tijdens het congres wordt de Bedrijventerrein Innovatie Award 2008 uitgereikt. Het Osse huisvestingsprotocol is één van de drie genomineerden voor deze prijs. De award wordt op donderdag 2 oktober tijdens het Nationaal Bedrijventerrein Congres 2008 uitgereikt door mevrouw Annemarie Moons, gedeputeerde van de Provincie Noord-Brabant.

Volgens wethouder Jan van Loon van Economische Zaken is de kwaliteit van de Osse bedrijventerreinen beslist goed te noemen. Door efficiënt ruimtegebruik winnen de bestaande bedrijventerreinen aan vitaliteit en verloopt de gronduitgifte op de nieuwe bedrijventerreinen volgens planning. Bij plannen voor nieuwbouw of uitbreiding bekijkt de gemeente Oss – samen met een bedrijf - eerst of er mogelijkheden voor uitbreiding of herinrichting zijn op de huidige locatie. Intensivering van het grondgebruik heeft de voorkeur boven verplaatsing van het bedrijf.

Dit uitgangspunt is een van de fundamenten van het Osse huisvestingsprotocol voor bedrijven. Beleid dat in de programmering van het Nationaal Bedrijventerrein Congres wordt aangemerkt als het 'Osse model' en genomineerd is voor de innovatieprijs Bedrijventerreinen 2008.
Provincie:
Tag(s):