woensdag, 1. oktober 2008 - 20:50

Nominaties Gouden Televizier-Ring 2008

Hilversum

Gooische Vrouwen (RTL 4), Mooi! Weer De Leeuw (VARA) en Op zoek naar Evita (AVRO) zijn genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring 2008. Gooische Vrouwen is hiermee voor de derde, en Mooi! Weer De Leeuw voor de tweede achtereenvolgende keer genomineerd voor de belangrijkste tv-publieksprijs van Nederland. Op zoek naar Evita is voor het eerst genomineerd. De Gouden Televizier-Ring wordt op 24 oktober voor de 43ste keer uitgereikt.

Linda de Mol en Paul de Leeuw zijn bovendien genomineerd voor de Zilveren Televizier-Sterren, de prijzen voor de tv-vrouw en tv-man van het jaar. Linda heeft concurrentie te duchten van Sophie Hilbrand (BNN) en Yvon Jaspers (KRO). Paul neemt het op tegen Ruben Nicolai (BNN) en Matthijs van Nieuwkerk (VARA).

Voor de Gouden Stuiver, de prijs voor het beste jeugdprogramma van 2008, zijn genomineerd Het Klokhuis (NPS), Jeugdjournaal (NOS) en SpangaS (NCRV). Yolanthe Cabau van Kasbergen (TROS), Nicolette van Dam (RTL 4) en Nicolette Kluiver (BNN) zijn de eerste genomineerden voor de Televizier Talent Award, een nieuwe publieksprijs voor aanstormend tv-talent.

Alle winnaars worden bekend gemaakt tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala dat op 24 oktober plaatsvindt in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Het gala wordt rechtstreeks door de AVRO uitgezonden op Nederland 1 vanaf 20.25 uur.

Het publiek heeft de afgelopen weken massaal gestemd voor de belangrijkste televisie- en radioprijzen van Nederland. Via televizier.nl kwamen in de periode van 2 tot en met 26 september in totaal 163.664 stemmen binnen, ruim 100.000 stemmen meer dan in 2007. De genomineerden voor de radioprijzen worden donderdagochtend 2 oktober bekend gemaakt in het programma Evers Staat Op op Radio 538.
Categorie:
Tag(s):