dinsdag, 9. september 2008 - 21:00

Nomineren kinderlintje is begonnen

Almere

Vanaf maandag 8 september kunnen Almeerse kinderen worden genomineerd voor het kinderlintje ‘Almeerse Kei’.
Dit meldt de gemeente Almere.

Dit nieuwe kinderlintje van de gemeente is een blijk van waardering voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar die het afgelopen jaar iets bijzonders hebben gedaan voor de Almeerse samenleving.

De 'Almeerse Kei' is bedoeld voor kinderen uit Almere tussen de 4 en 12 jaar die zich belangeloos inzetten voor andere mensen of voor de gemeente en haar inwoners. Het kan gaan om een individueel kind, maar ook om een groep kinderen. Verder moet er natuurlijk sprake zijn van een bijzondere prestatie die plaats heeft gevonden in het afgelopen jaar.

Bijzondere prestatie?
Een bijzondere prestatie kan een eenmalige gebeurtenis zijn, zoals het helpen van een oudere vrouw die van de fiets is gevallen of het redden van een dier, maar ook het houden van een schoonmaakactie in de buurt.

Een bijzondere prestatie kan ook langer duren, zoals het langdurig helpen van de oudere buurman of buurvrouw, met het uitlaten van de hond bijvoorbeeld of met het boodschappen doen.

Nomineren
Iedereen boven de 18 jaar mag een kind of een groep kinderen nomineren voor deze onderscheiding, tot uiterlijk vrijdag 24 oktober 2008. Ouders zijn uitgesloten om hun eigen kind te nomineren.

Kent u ook een kei? Nomineer hem of haar dan snel door een voordrachtformulier in te vullen. Deze is te vinden op www.almere.nl/kinderlintje. Het nominatieformulier ligt ook bij zwembaden, supermarkten, zorgcentra en scoutingclubs.

Jury
Een speciaal samengestelde jury bepaalt op basis van de nominaties welke kinderen een lintje krijgen. Burgemeester Annemarie Jorritsma en
Ali B reiken de kinderlintjes uit op vrijdag 28 november 2008, van 16.00 uur tot 17.30 uur, in de Burgerzaal van het stadhuis. De kinderen en hun ouders worden daarvoor speciaal uitgenodigd.
Provincie:
Tag(s):