zaterdag, 15. november 2008 - 21:48

Noodbevel in Kerkrade, Sittard, Heerlen

Kerkrade

In Kerkade, Heerlen en Sittard is sinds zaterdagavond een noodbevel van kracht. De burgemeesters hebben hiertoe besloten na ongeregeldheden op de Markt in Kerkrade waar Fortuna supporters onder meer vuurwerk afstaken. In totaal zijn 19 aanhoudingen verricht. Dit zegt een woordvoerder van de politie Limburg-Zuid.

Op de Markt heeft de politie 87 personen staande gehouden, die zich moesten identificeren. Twaalf personen konden dat niet en zijn meteen aangehouden. Ook werden twee personen aangehouden wegens overtreding van de wapen en munitiewet. Bij het Roda stadion werden ook twee aanhoudingen verricht. Ook bij het Fortuna stadion in Sittard zijn voor aanvang van de wedstrijd drie personen opgepakt.

De supporters moeten Kerkrade verlaten. Met het noodbevel kan de politie overgaan tot arrestatie wanneer de betrokken personen zich toch weer in Kerkrade laten zien, aldus de zegsman. De Mobiele Eenheid is ingezet om de rust te bewaren. Zowel op de Markt als bij het stadion van Roda JC in Kerkrade als bij het Fortuna stadion in Sittard.

Zaterdagochtend werd in Nieuwsdtadt het districtskantoor van de KNVB beklad met leuzen tegen Roda JC en KNVB bestuurder Henk Kessler. Ook sneuvelden vorige week een aantal ruiten van het stadion van Fortuna Sittard.
Provincie:
Tag(s):