zondag, 17. februari 2008 - 15:11

Noodlanding KLPD-heli na raken lichtmast met rotor

Haarlem

Bij de brand vrijdag in een seksclub in Haarlem in de Turfsteeg heeft een helikopter van het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD) een noodlanding moeten maken nadat de rotorbladen tijdens het landen een lichtmast raakten. Een deel van het rotorblad brak af en schoot door de ruit van een woning aan de Turfmarkt. Dit heeft de politie zondag gemeld.

Het voorval gebeurde rond 15.45 uur toen de helikopter van het KLPD op de rijbaan van de Turfmarkt wilden landen om apparatuur voor de brandweer af te leveren.

Tijdens de landing raakte de rotorbladen een lichtmast op de Turfmarkt. Het toestel raakte uit de koers maar de piloot slaagde erin de helikopter enkele tientallen meters verder aan de grond te zetten. Hierbij is niemand gewond geraakt.

Rotorblad door ruit woning geschoten
Een deel van een rotorblad schoot door het raken van de lichtmast los en raakte ruim 100 meter verder de ruit van een woning aan de Turfmarkt. De ruit sneuvelde hierbij en het glas ging door de hele kamer. Omdat er niemand thuis was zijn ook hierbij geen gewonden gevallen.

Heli per vrachtauto afgevoerd<
De helikopter kon niet meer vliegen. Nadat de rotorbladen zijn gedemonteerd is het toestel met een vrachtauto afgevoerd. Het KLPD stelt een onderzoek in naar het incident.
Provincie:
Tag(s):