zaterdag, 19. juli 2008 - 11:50

Nooit meer Queen Elisabeth II

Rotterdam

Vrijdagavond klonk voor de laatste maal de scheepstoeter van de Q.E.II in de Rotterdamse haven. Het luxe cruise-schip van rederij Cunard, dat nagenoeg ieder jaar de Maasstad aandoet, maakt nog enkele reizen en meert dan voorgoed aan in de haven van Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten om daar als hotelschip te dienen.

Voor de laatste keer konden de passagiers de zeereus bewonderen bij de Cruise-terminal aan de Wilhelminapier. Vrijdagochtend arriveerde de "Statige Dame" om na een kort bezoek weer het ruime sop te kiezen. Het publiek was massaal uitgelopen om haar voor de laatste maal uit te zwaaien.

De Queen Elisabeth-II liep in 1969 van de Engelse werf, gold destijds als HET symbool voor de luxe cruise-wereld en was het vlaggeschip van rederij Cunard, totdat in 2004 de Queen Mary-II in gebruik werd genomen. De Q.E.-II meet ruim 293 meter, met een maximale breedte van 32 meter en biedt plaats aan 1900 passagiers, die door ruim 1000 personeelsleden tot in de puntjes worden verzorgd. Aan boord bevinden zich onder andere 3 zwembaden, 5 restaurants, diverse bars en pubs, een casino, fitness- en schoonheids-salons en zelfs een eigen ziekenhuis.

Dit jaar zullen nog vier luxe cruise-schepen de Rotterdamse haven aandoen. De Ms. Maasdam en Ms. Rotterdam, beide Holland America Line, meren respectievelijk 22 en 28 juli aan voor een ééndags-bezoek. Op 23 september bezoekt de Mv. Nordnorge ons land en het laatste cruise-schip wordt op 12 december verwacht, dat is de Ms Queen Victoria, eigendom van dezelfde rederij als de QE-II en de QM-II.
Provincie:
Tag(s):