vrijdag, 18. januari 2008 - 16:14

Noord Holland heeft veel religieus erfgoed!

Provincie

Pieter van Vollenhoven heeft donderdag 17 januari het Jaar van het Religieus Erfgoed officieel geopend. In 2008 vinden in het hele land activiteiten plaats om de belangstelling voor kerken, synagogen, kloosters, abdijen en begraafplaatsen te vergroten. Ook de Provincie Noord Holland doet mee en heeft veel te bieden op dit gebied.

De reconstructie van de Heilige Kruiskapel uit 695 - in 35.000 kilo ijs - op het Domplein in Utrecht vormde het middelpunt van de openingsplechtigheid.

Ook Noord-Holland heeft veel religieus erfgoed. De provincie vindt het belangrijk dat de gebouwen, de interieurs en kunstvoorwerpen behouden blijven en dat zoveel mogelijk mensen ze kunnen zien. Daarom organiseert de provincie in samenwerking met de stichting Cultureel Erfgoed Noord-Holland (CENH) verschillende activiteiten. De Abdij van Egmond staat daarbij voor Noord-Holland centraal.

De eerste activiteit vindt plaats op 31 januari. Dan opent gedeputeerde Sascha Baggerman een tentoonstelling in de kaarsenmakerij bij de Abdij van Egmond. De tentoonstelling laat gerestaureerde vondsten en restanten van de Abdij zien. De gedeputeerde maakt dan ook bekend welke activiteiten er in 2008 in Noord-Holland gaan plaatsvinden.
Provincie:
Tag(s):