vrijdag, 10. oktober 2008 - 11:15

Noordelijke korpsen en Marechaussee klaar voor Politiedag

Assen

De TT-hall wordt momenteel in rap tempo gevuld, de veertienduizend vierkante meter worden vandaag ingericht met de pleinen. Het rollend materieel komt uit alle richtingen, kortom de politie klaar voor de Landelijke Politiedag.

De drie noordelijke korpsen organiseren met de Koninklijke Marechaussee voor de vierde keer gezamenlijk dit evenement in het Noorden. De afgelopen jaren, twee keer in Leek en vorig jaar in Drachten, trok deze dag tussen de 20.000 en 30.000 bezoekers. Mede vanwege het mooie weer is de verwachting dat dit laatste aantal misschien opnieuw wordt gehaald.

Bezoekers kunnen alle aspecten van het politiewerk zien en zelf beleven. De dag is ook gericht op het werven van nieuw personeel. Voor 2009 hebben de drie politiekorpsen samen nog 120 vacatures voor nieuwe agenten.

Als extra publiekstrekkers voor de jongeren die we graag als bezoeker en mogelijk nieuw personeel willen hebben, is er in de middag een speciale act. Cabaretier Jorgen Raymann en Lange Frans en Baas B treden dan op.
De Landelijke Politiedag in en rond de TT-Hall start op zaterdag 11 oktober om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur. De toegang is gratis. Voor bezoekers die met het openbaar vervoer komen rijdt er een gratis pendelbus tussen het NS-station en de TT-Hall.
Provincie:
Tag(s):