donderdag, 18. december 2008 - 17:49

Nordic Walking Park succesvol

Beesel

Het in december 2006 geopend Nordic Walking Park Beesel-Swalmen-Brüggen is een doorslaand succes. In twee jaar tijd zijn 2.000 kaarten van de 11 gemarkeerde routes verkocht. Recent is de kaart bijgewerkt en zijn opnieuw 1.000 kaarten van het grensoverschrijdende park gedrukt.

Het grensoverschrijdende Nordic Walking park is indertijd tot stand gekomen in samenwerking tussen de drie gemeenten Beesel, Brüggen, de voormalige gemeente Swalmen, Peter Beursgens van Exerstrider Nederland en plaatselijke horecaondernemers. In het netwerk van Nordic Walking routes zorgen de afwisseling in het landschap (te weten bos, maasduinen, heide en open velden) en de diversiteit aan ondergrond voor zowel lichte, midden en zware routes.

Bij elkaar ligt ruim 100 kilometer op de Nordic Walking wandelaar te wachten. Vrijwel alle routes zijn ook geschikt voor skike. Skike is jezelf voortduwen met stokken op verlengde skates met wielen op luchtbanden. De beweging die je maakt is een kruising tussen schaatsen en langlaufen. In juni dit jaar vond het eerste Europese kampioenschap Skike plaats in Beesel.
Provincie:
Tag(s):