vrijdag, 14. november 2008 - 23:57

Nu OKEpunt-spreekuur in heel Almere

Almere

Vanaf 20 november kunnen ouders en verzorgers nu in heel Almere bij het OKé-punt terecht met hun vragen over opvoeden en opgroeien. Dit meldt de gemeente Almere.

Met de start van nieuwe OKé-inloopspreekuren in Kruidenwijk, Stedenwijk, Literatuurwijk en Waterwijk is heel Almere Oké. Verspreid over Almere zijn er vijftien OKé-inloopspreekuren waar ouders terecht kunnen.

Het eerste OKé-inloopspreekuur ging in maart 2006 van start in gezondheidscentrum de Opmaat in Muziekwijk. En nu, november 2008 zijn dit er vijftien. Dat is niet vanzelf gegaan. Er is veel inzet gevraagd en geleverd van alle betrokken partners. Een prestatie, waar we trots op zijn! Alle Almeerse ouders kunnen nu dicht in hun buurt terecht als ze vragen hebben op het gebied van opvoeden en opgroeien.

Het Oké-punt is…
Het OKé-punt is een vraagbaak over opvoeden en opgroeien van kinderen vanaf de zwangerschap tot de leeftijd van 23 jaar. Het Oké-punt is er voor alledaagse vragen, maar ook voor complexe problemen. Deze worden dan snel en adequaat opgepakt, waarbij de zorg wordt gecoördineerd vanuit het OKé-punt.

In de praktijk is gebleken dat de inloopspreekuren, de OKé-telefoon en de website okepunt.nl in een grote behoefte voorziet van ouders en verzorgers.

Tijdens de inloopspreekuren is een opvoedadviseur aanwezig die vragen van ouders over opvoeden en opgroeien beantwoord. Er wordt geen dossier aangelegd en er zijn geen kosten verbonden aan deze informatie- en adviesfunctie. De Oké-telefoon (036 535 7366) is elke werkdag tussen 9.00 en 16.30 uur bereikbaar. De telefoon wordt opgenomen door een deskundige opvoedadviseur van de GGD.
Provincie:
Tag(s):