dinsdag, 26. februari 2008 - 16:53

Nu ook babykangoeroe gevonden

Oud-Beijerland

De politie heeft op dinsdag 26 februari 2008 ook het jong gevonden van de vorige week gestolen kangoeroe. Rechercheurs gingen naar een woning in Rotterdam en troffen daar het jong dat waarschijnlijk rond december 2007 geboren is. In het pand woont de familie en de voor heling eerder aangehouden 32-jarige man uit Rotterdam.

Een medewerker van de kinderboerderij aan de Boezemsingel in Oud-Beijerland deed op woensdag 20 februari 2008 aangifte van diefstal van de vrouwtjes kangoeroe. Hij miste haar in de ochtend en een zoektocht leverde niets op. Op donderdagmorgen 21 februari 2008 was het dier nog niet gevonden en de politie in de Hoeksche Waard begon direct een onderzoek.

Naar aanleiding van een in de loop van de dag gevonden advertentie op internet, waarin een kangoeroe werd aangeboden, achterhaalde de politie de adverteerder. Agenten gingen naar deze 32-jarige man en vonden de wallabie kangoeroe in een winkel. Iemand van de kinderboerderij was hierbij en herkende direct het beestje. Het jong zat niet meer in de buidel en de verdachte vertelde daar ook niets van af te weten. Vervolgens kwam er informatie binnen bij de politie dat iemand een baby kangoeroe had.

De recherche stelde hier ook weer een onderzoek naar in met als resultaat de vondst van het jong. Het beestje gaat niet terug naar de kinderboerderij omdat zijn moeder het dier dan waarschijnlijk verstoot. Het jong gaat naar een opvangadres waar men verder voor het dier gaat zorgen.
Provincie:
Tag(s):