woensdag, 28. mei 2008 - 15:27

NVU demonstratie gaat door

Oss

Zo'n honderd aanhangers van de Nederlandse Volks-Unie zullen zaterdag demonstreren in oss. ‘De boodschap is dezelfde als die van een jaar geleden: we zijn door wetgeving helaas genoodzaakt de demonstratie toe te laten’ aldus loco-burgemeester J. Iding. De politie zal de protestmars begeleiden en optreden bij het uiten van racistische leuzen of gedragingen.

Tegelijkertijd doet de loco-burgemeester een klemmend beroep op bewoners om de NVU-demonstratie zo min mogelijk aandacht te geven.
‘Vorig jaar is de demonstratie van de NVU ordelijk verlopen. De opstelling van inwoners van Oss om de demonstratie zo weinig mogelijk aandacht te geven, heeft daar zeker toe bijgedragen. Ik heb alle begrip voor het ongenoegen van inwoners over deze demonstratie. De beste manier om dat ongenoegen te uiten is er geen aandacht aan te geven’, aldus loco-burgemeester Iding.

De demonstratie start om 14.00 uur bij het NS station aan de Spoorlaan en eindigt om 16.00 uur. Vanaf het NS- station gaat de demonstratie via de Booglaan naar de Burgemeester van den Elzenlaan, Professor Regoutstraat, Singel 1940-1945, Kapelsingel, Vijversingel, terug naar de Spoorlaan.
Provincie:
Tag(s):