donderdag, 13. november 2008 - 19:13

Oefening Hawkeye Challenge boven Gelderland

Ede

In voorbereiding op de inzet in Afghanistan vindt van maandag 17 tot en met donderdag 20 november de oefening Hawkeye Challenge plaats. Tijdens deze oefening optimaliseren Chinook, Cougar en Apache helikopters de onderlinge samenwerking en die met grondeenheden.

Hawkeye Challenge besteedt aandacht aan de samenwerking met eenheden van de Koninklijke Landmacht. Helikopters verlenen Close Air Support en voeren Close Combat Attacks uit. Hierbij worden de helikopters door grondeenheden naar doelen geleid. Verder voeren de helikopters verkenningen en konvooibegeleiding uit én pikken ze op verschillende locaties grondtroepen op. Tevens wordt de samenwerking tussen de helikopterbemanningen onderling getraind.

Voor Hawkeye Challenge zijn een aantal bijzondere vlieggebieden aangewezen, waaronder de omgeving van de vliegbasis Gilze-Rijen, de Oirschotse- en Ginkelseheide, Veere (Zeeland), Ede en Eindhoven. Tijdens de oefening kan met oefenmunitie worden geschoten. Daarnaast is er intensief vliegverkeer van en naar de genoemde oefengebieden. De vliegbewegingen vinden plaats tussen 12.00 uur en 23.00 uur.
Provincie:
Tag(s):