vrijdag, 13. juni 2008 - 11:56

Oefening ontvoerd kind geslaagd

Driebergen

Gisteren, donderdag 12 juni, vond in Nederland een oefening in internationaal verband plaats. De oefening draaide om de vermissing van een 6-jarig meisje, dat gisteren in het Noord-Franse Tourcoing aan de aandacht van een familielid ontsnapte. Als een getuige kort hierna meldt dat hij het kind in een auto met Nederlandse nummerplaat heeft zien zitten gaat het internationale opsporingsapparaat op volle kracht draaien.

Aan de hand van de gegevens die bekend zijn geworden over de verdachte bestuurder en diens auto (helaas kon geen kenteken worden genoteerd) worden signalementen van kind, auto en bestuurder binnen België en Nederland verspreid. Vaste posten blijken de wagen bij de Nederlandse grens te hebben gesignaleerd. Na het verspreiden van een opsporingsbericht via de Nederlandse media komt een melding binnen dat het kind en de verdachte in een restaurant in Roelofarendsveen zitten, waarna wordt overgegaan tot arrestatie van de verdachte.

Test
De oefening, waarbij de werkelijkheid zo dicht mogelijk wordt benaderd, is een initiatief van de Franse autoriteiten. Deze hebben de Ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken van Frankrijk, België, Luxemburg en Nederland uitgenodigd te bekijken hoe de verschillende nationale alarmeringsystemen en werkwijzen van deze landen in het geval van de verdwijning van een kind op elkaar afgestemd zijn. De test moet eventuele verschillen en tekortkomingen blootleggen.
Provincie:
Tag(s):