zondag, 5. oktober 2008 - 11:50

Oefening overstroming 'Inpakken en wegwezen'

Dinsdag(avond) 9 december a.s. zijn het Paterswoldsemeer en het Hoornse Meer in Groningen en Haren het toneel van een grote evacuatie als gevolg van een overstroming.

De oefening staat in het teken van de samenwerking tussen de hulpdiensten in Groningen bij de evacuatie van + 450 personen op land, maar ook over het water. Ook de gemeenten Groningen en Haren doen mee. Deze gemeenten verzorgen de opvang en registratie van de betrokkenen die niet gewond zijn geraakt. Het Nederlandse Rode Kruis ondersteunt de gemeenten hierbij. Een groot aantal vrijwillige evacués en ruim 90 Lotus-slachtoffers doen mee voor een zo realistisch mogelijke oefensituatie.

In totaal zullen meer dan 400 hulpverleners van o.a. de onderstaande organisaties aan de oefening deelnemen:
Regionale Brandweer Groningen; Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen; Regiopolitie Groningen; Korps landelijke politiediensten; Hulpverleningsdienst Groningen (voorlichting); Defensie; Waterschappen (Noorderzijlvest en Hunze & Aa's); Gemeenschappelijke Meldkamer Groningen; Gemeenten Groningen en Haren; Provincie Groningen; Rijkswaterstaat; Reddingsbrigades en het Nederlands Rode Kruis.
Provincie:
Tag(s):