woensdag, 7. mei 2008 - 21:33

"Oefenwrak" houdt hulpverleners bezig

Rotterdam

Een autowrak dat door de brandweer wordt gebruikt als oefenobject heeft voor grote paniek gezorgd. Voorbijgangers zagen woensdagochtend de auto in het water langs de Zevenhuizerplas en belden het alarmnummer. Direkt werd groot alarm geslagen en rukten brandweer, ambulances en de traumahelicopter uit naar de plek des onheils.

Ter plaatse bleek het te gaan om het "oefenwrak" van de brandweer zelf. Deze behoort gemarkeerd te zijn met een boei, maar deze is waarschijnlijk door onbekenden weggehaald. Een duiker van de brandweer heeft een nieuwe boei aan het wrak vast gemaakt om verdeer verwarring te voorkomen.

Er stonden meerdere oefeningen met het voertuig gepland, vandaar dat deze nog niet was weggehaald. Op dat moment kon niemand nog vermoeden dat zich rond half acht 's avonds het zelfde tafereel zich nogmaals zou afspelen. Mogelijk dat de boei opnieuw is gejat en dat voorbijgangers het voertuig opnieuw aanzagen voor een daarwerkelijk ongeval. Opnieuw werden alle hulpdiensten gealarmeerd, echter konden deze door de ervaring van 's ochtends snel worden teruggestuurd.
Provincie:
Tag(s):