vrijdag, 16. mei 2008 - 19:08

Oerol te volgen via tv, radio en internet

Amsterdam

De 27e editie van het Oerol Festival zal door de AVRO via radio, podcast, televisie en internet te volgen zijn. Het festival vindt plaats in de periode van 13 tot en met 22 juni op Terschelling. Met Oerol Late Night, van 15 tot en met 20 juni om 23.20 uur op Nederland 2, wordt op televisie rechtstreeks verslag gedaan van het populaire en jaarlijkse theaterfestival Oerol op Terschelling.

Presentator Sipke Jan Bousema ontvangt bijzondere gasten op het centrale festivalterrein de Westerkeyn. Uitgangspunt is dat bekende Nederlanders een dag lang op pad gaan op Oerol; ze bezoeken voorstellingen en ontmoeten theatermakers, artiesten en bijzondere eilandbewoners. De bedoeling is dat zij cultuur en natuur snuiven en zo op zoek gaan naar het unieke Oerol-gevoel. Naderhand doen zij verslag van hun ervaringen in de talkshow Oerol Late Night.

Naast gesprekken in deze talkshow zal er, door verschillende impressies en ook korte filmpjes van Oerolbezoekers zelf, veel aandacht zijn voor de sfeer op het eiland. En er is veel te zien; optredens van internationale grootheden, wonderlijke acts en live muziek uit alle windstreken.

Sipke Jan is zelf enthousiast bezoeker en kijkt er erg naar uit om dit programma te mogen presenteren: “Oerol is voor mij het meest bijzondere en unieke culturele evenement in Nederland. Dit komt onder andere door de locatie maar ook door de grote verscheidenheid aan kunst- en theatervoorstellingen die er te zien is. En de sfeer op het eiland is uniek.�
Categorie:
Tag(s):