maandag, 17. maart 2008 - 23:29

Officiële opening Sportdorp

Schiedam

Op dinsdag 18 maart om 16.00 uur openen wethouder Maarten Groene van de gemeente Schiedam en portefeuillehouder Fred Burggraaf van de deelgemeente Delfshaven een Sportdrop ter hoogte van de Hogenbanweg 150. De Sportdrop, een variant op de Duimdrop, staat sinds februari op de Hogenbanweg en is een omgebouwde zeecontainer van waaruit spelmateriaal wordt bewaard en uitgeleend aan de jeugd.

Een duimdrop richt zich vooral op jeugd tot 14 jaar en een sportdrop op jeugd vanaf 14 jaar. Het uitgangspunt van de Sportdrop is mensen op een positieve manier benaderen om een plein een veilige en gezellige speelplek voor kinderen te laten zijn. Voor het uitlenen van het speelgoed en de sportmaterialen zijn spel- en pleinregels opgesteld zodat alles goed verloopt en duidelijk is welk gedrag wenselijk is en wat niet. Op deze manier weten alle betrokkenen waar ze aan toe zijn.

Door het uitlenen van speelgoed aan kinderen en de spelregels die daarbij horen, leren kinderen en volwassenen op een plezierige manier met elkaar om te gaan. De realisatie van de Sportdropcontainer op de Hogenbanweg is mogelijk dankzij een financiële bijdrage van gemeente Schiedam en deelgemeente Delfshaven en bedoeld voor kinderen uit de wijken Schiedam-Oost en Oud Mathenesse.

Het officiële openingsmoment staat gepland om 16.00 uur, maar vanaf 15.30 tot 17.00 uur kunnen de kinderen komen spelen, springen op een springkussen, sumo-voetballen of een potje panna voetbal spelen.
Provincie:
Tag(s):