maandag, 17. maart 2008 - 18:40

'Ohhh, kom er eens kijken...'

Veendam

In het park Borgerswold aan de rand van Veendam staat de kinderboerderij Veendam e.o. De kinderboerderij trekt jaarlijks 10 à 20.000 bezoekers. Onlangs zijn de kinderboerderij en de dierenweide gerenoveerd. De dieren, waaronder geitjes, kippen, konijnen en cavia’s, hebben een geheel nieuw onderkomen gekregen. Bezoekers kunnen met de nieuwe inrichting van de verblijfplaatsen de dieren veel beter bekijken.

Nu alle werkzaamheden op de kinderboerderij zijn afgerond, willen de gemeente en de medewerkers van de kinderboerderij dit graag vieren. Op donderdag 20 maart wordt de kinderboerderij officieel geopend!

De openingshandeling wordt op ludieke wijze verricht door wethouder Toerisme, Henk Jan Schmaal.

In de toekomst is het de bedoeling de kinderboerderij een meer educatieve functie te geven. Scholen kunnen er terecht om de kinderen meer te leren over de natuur. Tijdens een biologieles op locatie kunnen de kinderen bijvoorbeeld sporen van dieren vastleggen met gips. Maar denk ook aan de bewustwording van Borgerswold als leefgebied voor verschillende vogel-en vissoorten door deze dieren in het ‘wild’ te spotten. Het project kent een wisselwerking. Op vijftien scholen bijvoorbeeld zijn inmiddels het afgelopen jaar broedmachines geplaatst vanuit de kinderboerderij.
Provincie:
Tag(s):