zaterdag, 4. oktober 2008 - 15:15

Oktobermaand Kindermaand en Week van de Geschiedenis

Westerbork

In Oktobermaand Kindermaand en de Week van de Geschiedenis (11 tot 19 oktober) ontvangt het Herinneringscentrum Kamp Westerbork veel ‘bezoekertjes’ vanaf 8 jaar en hun ouders. Speciaal voor hen organiseert het Herinneringscentrum activiteiten rond de verhalen van kamp Westerbork.

Wat zie je als je 's nachts omhoog kijkt? Wat hoor je als je 's nachts door het bos loopt? Waar droom je van als je 's nachts je ogen dicht doet? In de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 oktober 2008 is de Nacht van de Ontdekking in het Herinneringscentrum Kamp Westerbork en de boswachterij Hooghalen. De Nacht van de Ontdekking wordt georganiseerd in samenwerking met Staatsbosbeheer en Stichting Astron. Deelname is mogelijk voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar, maar reserveren is noodzakelijk (0593-592600).
Zaterdag 18 oktober - aanvangstijdstip bij reserveren

Hansje, Jenny, Ab. Zij ontsnapten uit kamp Westerbork. Hoe is dat gegaan? Samen met een gids volgen de kinderen de ontsnappingsroutes en ontdekken wat er met vluchtelingen gebeurd is. Verzamelen bij de ingang van het kampterrein!
Zondag 19 oktober - 14.00 uur

Fred Schwarz was als jonge man gevangen in kamp Westerbork. Hij vertelt samen met kinderboekenschrijfster Martine Letterie, die het boek Scherven in de nacht op zijn verhaal baseerde, over zijn herinneringen.
Zondag 26 oktober - 14.00 uur

Het is 1945. Alex is een jongetje met een gele ster op zijn trui. Hij verstopte zich toen de soldaten iedereen kwamen halen en is nu alleen over. Maar is hij wel alleen? Samen met zijn muis Joop speelt hij tussen de spullen die mensen achterlieten. Figurentheater Ennadien vertelt het verhaal van Alex, een verhaal dat met verbeelding en muziek het bezoek aan het Herinneringscentrum ook voor jongere kinderen een betekenisvolle ervaring laat zijn.
Woensdag 15 oktober, donderdag 16 oktober, vrijdag 17 oktober, zaterdag 18 oktober Woensdag 22 oktober, donderdag 23 oktober, vrijdag 24 oktober, zaterdag 25 oktober
Provincie:
Tag(s):