dinsdag, 15. april 2008 - 21:11

Oktobermaand Kindermaand in 2008 ook in Groningen

Regio

Het Drentse project Oktobermaand Kindermaand wordt uitgebreid naar Groningen. Dit betekent dat in oktober ook in Oost-Groningen in de weekenden gratis activiteiten worden aangeboden bij culturele instellingen. Kunst & Cultuur Drenthe en een initiatiefgroep uit Oost-Groningen zijn hierover tot overeenstemming gekomen en zullen dit jaar gezamenlijk optrekken.

Sinds 2002 kent Drenthe het project Oktobermaand Kindermaand. Elk jaar in oktober hebben kinderen op één zaterdag en de zondagen gratis toegang tot deelnemende musea, molens, theaters, bioscopen en galerieën. De culturele instellingen organiseren activiteiten als rondleidingen, workshops, voorstellingen et cetera om kinderen van 4 tot en met 12 jaar én hun ouders een leuke middag te bezorgen. In Drenthe doen gemiddeld tachtig instellingen mee en bezoeken jaarlijks zo’n 14.000 kinderen de verschillende activiteiten.

In Oost-Groningen participeren dit jaar rond de veertig instellingen. Het project wordt in Groningen financieel ondersteund door de provincie Groningen en negen Oost-Groninger gemeenten en wordt gezien als een pilot. De pilot moet uitmonden in een provinciedekkend evenement, zoals dat ook in Drenthe het geval is.

De stuurgroep Oktobermaand Kindermaand is blij met de deelname van Groningen en hoopt het project de komende jaren verder regionaal uit te zetten. Het liefst ziet zij Oktobermaand Kindermaand uitmonden in een nationaal gebeuren.

Groningen en Drenthe maken dit jaar een gezamenlijk programmaboekje. Op 24 september worden de boekjes via de basisscholen in Drenthe en Groningen verspreid onder de duizenden kinderen. Op 4, 5, 12, 19 en 26 oktober kunnen kinderen kiezen voor een bezoek aan een van de ruim 120 instellingen. Culturele instellingen die geïnteresseerd zijn om te participeren kunnen nog tot 5 mei contact opnemen met de organisatie via info@kindermaand.nl.

Oktobermaand Kindermaand is in Drenthe mogelijk dankzij financiële bijdragen van de provincie Drenthe, enkele fondsen en sponsoren.
Provincie:
Tag(s):