vrijdag, 26. september 2008 - 21:08

Oktobermaand Kindermaand in het Herinneringscentrum

Westerbork

In Oktobermaand Kindermaand ontvangt het Herinneringscentrum Kamp Westerbork honderden ‘bezoekertjes’ vanaf 8 jaar en hun ouders. Speciaal voor hen organiseert het Herinneringscentrum activiteiten rond de verhalen van kamp Westerbork.

Op 4 augustus 1944 werd de familie Frank naar kamp Westerbork gebracht, na meer dan twee jaar ondergedoken te hebben gezeten in Het Achterhuis. Ruim een maand was Anne Frank in Westerbork gevangen, voordat ze vanuit het kamp op transport moest naar Auschwitz. Kinderen maken hun eigen verhaalkistje over het leven van Anne Frank.
zaterdag 4 oktober 13.00 - 17.00 uur

Wat gebeurt er met je als alleen jij van school moet waar al jouw vriendinnetjes op zitten? Of als je niet meer met je beste vriendin naar het zwembad of de bioscoop mag? En dat alleen maar, omdat je Joods bent. Omdat men zegt dat je anders bent, wordt je daarom zelfs opgepakt en in een kamp gestopt.

In kamp Westerbork hebben tussen 1942 en 1945 ongeveer 20.000 kinderen gevangen gezeten. Mevrouw Eva Ritz-Weyl was één van die kinderen. Negen jaar was ze toen zij in 1945 in kamp Westerbork werd bevrijd. Samen met een educatief medewerker van het Herinneringscentrum interviewen de kinderen haar en maken een digitale tentoonstelling over haar oorlogsverhaal.
zondag 5 oktober - 14.00 uur

De kosten zijn € 5,- p.p. voor volwassenen, de kinderen hebben gratis entree.
Provincie:
Tag(s):