vrijdag, 29. augustus 2008 - 11:41

Olympiakwartier krijgt vorm

Almere

Woningcorporaties ‘Stadgenoot’ (voorheen ‘Het Oosten’), ‘De Key’ en projectontwikkelaar ‘TCN’ starten op korte termijn met de ontwikkeling van het Olympiakwartier.

Gezamenlijk zullen zij 1400 woningen en een groot aantal vierkante meters aan kantoorruimte, maatschappelijke voorzieningen, thematische retail en leisure realiseren. Dit betekent niet alleen een belangrijke impuls voor de woningenbouw; het betekent ook dat concreet vorm wordt gegeven aan het centrumgebied van Almere Poort, het vierde stadsdeel van Almere.

De gemeente Almere en de corporaties en ontwikkelaar hebben duidelijke afspraken gemaakt over het tijdsbestek waarin de plannen moeten worden gerealiseerd: binnen één jaar zullen de eerste palen worden geslagen.

Op 1 september 2008 tekenen wethouder Adri Duivesteijn en de directeuren Frank Bijdendijk(Stadgenoot), Fer Felder (De Key) en Rudy Stroink (TCN) de contracten voor ontwikkeling van het Olympiakwartier.

Naast de contractondertekening zullen ‘Stadgenoot’, ‘De Key’ en ‘TCN’ hun plannen presenteren. Dit gebeurt op locatie, zodat - letterlijk en figuurlijk - een doorkijk naar de nieuwe wijk ontstaat.
Provincie:
Tag(s):