donderdag, 21. augustus 2008 - 20:16

Olympisch Gouden kür Anky van Grunsven komt uit op CD

Zeist

Wibi Soerjadi, op dit moment nog in China, brengt voor deze gelegenheid zijn gecomponeerde dressuurmuziek "Dance of Devotion" uit op cd. De kür beleefde haar première in Londen en meervoudig Olympisch kampioene Anky van Grunsven won daarmee direct goud. Ook werd Anky met deze kür wereldkampioene dressuur.

De kür heeft tot nu toe een zuiver gouden status en de muziek is zelfs door internationale juryleden gewaardeerd met een 10. De kür beleefde haar hoogtepunt tijdens deze Olympische Spelen waarbij ze eregoud behaalde. Het is de eerste keer dat deze speciaal op maat gemaakte muziek wordt uitgebracht op cd.

Dance of Devotion is een muzikale verklanking van de expressieve bewegingen van het paard van Anky van Grunsven IPS Salinero. Voor Wibi Soerjadi was het de ultieme uitdaging om het samenspel van paard en muziek in elkaar te laten versmelten. Wibi Soerjadi gebruikte onder andere ballet als uitgangspunt voor de compositie. 'Het is de bedoeling om de minste beweging muzikale betekenis te geven.' aldus Wibi Soerjadi.

Het werk bevat negen verschillende thema's om de diverse dressuurgangen aan te duiden. En om de complexiteit van de dressuur muzikaal te vertalen gebruikt hij zelfs een muzikale beweging waarin 16 verschillende melodieën gelijktijdig te horen zijn.
Provincie:
Tag(s):